Nedir bu bağlantı sıfırlandı?

Bu hatanın başlıca sebebi DNS sorunudur. Türkiyede adsl internet kullanıyorsanız, kullanıyorsunuz anlamına gelmez, aslında kullanmaya çalışıyorsunuzdur.

  • Bu hatayı düzeltelim;


Hatanın sebebi ping işlerini üstlenen dns hizmetinizin görevini düzgün yapmamasıdır. Bu durumdan kurtulmak için yeni bir DNS'ye geçiş yapmalısınız ve size en uygun DNS'i bulana dek denemelisiniz.

  • Bu hatanın görüldüğü yerler;


Yukarda bahsettiğim gibi DNS bağlanmaya çalıştığınız sunucuya ping isteği gönderip aranızda köprü oluşturan bir hizmettir. Bu durum sıkca ziyaret edilen sitelerde genelde rastlanılır.  Mesela kendi sitenize girmeye çalışırken "Bağlantı Sıfırlandı" sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun sebebini ise; DNS şişmesine bağlıyorum.

  • Tercih edilesi DNS'ler?


Genelde yabancı dnsler hizmet konusunda başarılı adamlar bu konuda yatırım yapmaktan çekinmiyorlar.  Ayrıca bulduğunuz dnslerin güncel olduğundan emin olun. 2006-07 döneminin dnsleri size gerekli hizmeti sunamayabilir. Bu dnsleri Google gibi aramamotorlarını kullanarak bulabilirsiniz. Çok iyi hizmet veren dns bulursanız yorum olarak buraya yazınkı meraklısına fayda sağlamış olalım ;-)

ayrıca dns numarasını bulupta değiştiremeyenler Şuraya bakabilir adam tane tane anlatmış :)

bu yazının kelime dağırcığınıza kattığı ekler; "DNS şişmesi"




Sükuneti boz

Yorum yap