Reklamcılık

Günümüzde reklamcılık oldukça önemli yerlere ulaşmıştır. Bunun sebepleri gerek şirket ve firma artışları gerek, seçeneklerin artmasıdır.

Reklamcılık yapıldığı alanın adını alır ve oldukça ciddi bir iştir. Yapılan küçük bir hata firmanın adını kötüye çıkarabilir. Mesela A şirketi türklere övgü dolu bir reklam yapıp reklam filmi içerisinde Haka dansı yapan yabancılara yer verirse, bizim türkler bu adamlar bize hakaret ediyor diyip. Olayı savaş noktasına kadar taşıyabilirler haklı olarak :)

  • TV reklamcılığı;


Yukarda anlattığım yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan firma sıkıntıları genelde TV reklamcılığında ortaya çıkıyor. TV reklamcılığı firmalar tarafından bir hedeftir. TV'de reklamı geçen firma "ben zenginim" demiş bir firma gibidir. Ama toplumlar TV reklamcılığa gereken önemi vermez ve genelde aldatıcı bulurlar. Bunun başlıca sebebi reklamın dizinin en güzel anında yayına geçmesidir. Bunlara rağmen reklamı gündemde tutan en önemli unsur müziktir.

  • Dergi ve Gazete reklamcılığı;


Göründüğünden daha çok emek harcanılan bir reklamcılık sektörüdür. Bu sektörde milyonerde olabilirsiniz, pulyonerde :) Dergi ve Gazete reklamcılığındaki tehlike yazılarınızın dikkat çekici olmamasıdır. Yazılarınızın albenili olması şarttır, bunun yanı sıra manken abiler ablalar'da olcukça dikkat çekmeyi başarıyor. Ayrıca yazıya dayalı reklamcılıkta gündem çok büyük önem taşır. Mesela "Behlül'ün arabası" başlıklı bir reklam daha çok tepki alır.

  • internet reklamcılığı;


Sanıldığından çok rabet gören bir reklam sektörüdür. internet reklamcılığını vazgeçilmez kılan en önemli unsur; Daha az denetlenmesidir. yani TV'de yayınladığınızda RTÜK tarafından tepki görülecek reklamları internette rahatlıkla yayınlayabilirsiniz. Kimse bu olmamış demez, ancak bu konuda da bir sınır vardır. Sonuçta müşteride bir denetleyicidir. internet reklamcılığında görsellik ve reklamın bulunduğu konum çok önemlidir. Bir yazı sitesindeki reklam, yazılardan bağımsız kuytu köşelerde para kazanamaz. Ayrıca reklamdaki geçişler ve yazı içeriklerinin güncel olması firma yüzünün gülmesini sağlar.

Bu yazının kelime dağırcığınıza kattığı ekler; "Pulyoner"

Reklamcılıkta duayen insanlarda vardır ellerinden bu şekilde reklamlar çıkar.




Sükuneti boz

Yorum yap