Yapay zeka

Tarihte ev işlerine yardım eden robotlar ya da sahibinin verdiği komutları yerine getiren robotlar icad edilmişti. Ancak bunlar yapay zekaya sahip olmayan makinalardır, Programlayan kişinin işlediği komutların dışında hareket edemeyen bu robotların üretilmesi oldukça maliyetli ve zahmetli bir hale gelmişti. Ancak bu robotların tehlikesi yok diyecek kadar az olduğu için bilim insanları olaya sıcak baktı ve destekledi. Gün geldi insanoğlu yapay zekaya sahip makinalar yapmak istedi.
Yapay zeka; Düşünüp, çıkarımda bulunabilen robot zekasıdır. Yani komut veren kişinin verdiği komuta göre çıkarımda bulunarak komutları yerine getiren robotlar.

Ancak bilim insanları bu duruma karşı çıktı ve insanlığın sonunu yapay zekanın getireceğini öne sürdüler, Mantıklıda aslında bu düşünceye uygun çok sayıda bilim kurgu filmleri yapılmıştı terminatör vb..

bilim adamlarına göre Yapay zekaya en yakın canlı Kedilermiş ancak bana kalırsa kaplanlar yapay zekaya daha yakın bir zekaya sahiptir. Galiba kaplanları inceleme fırsatı bulamadıkları için kedileri kahraman yaptılar :)




Sükuneti boz

Yorum yap