Gençleri kandırıyorlar..



internet ortamına güvenmediğimi beni yakından tanıyanlar biliyordur. internet o kadar gereksiz içerikler içeriyor ki, bazen bu platformdan para kazanan sayısını düşününce şaşkınlığa düşüyorum.

Bunların yanı sıra interneti kendinin inandığı şeylere, herkesin inanmasını sağlamaya çalışan insanlar var. Çoğu zaman sapkınlık içeren bu inançlar, Türk internet kullanıcılarının bi şekilde dikkatini çekiyor. Ve körü körüne inanıyorlar.

Türklerin bu demde internete güvenmesi ise, başlangıçtan kaynaklanıyor. Bir türk internetle öğrenciyken tanışıyor ve interneti her şeyi bilen, yalan söylemeyen bir araç olarak tanıyorlar. Ve ister istemez internette gördüğü her şeye inanıyorlar..

  • Siyasi inançlar


Gençleri kandırarak kendi inandığı siyasi görüşe üye katmak isteyen dolandırıcılar gençleri bir şekilde bir araya getirerek oluşturduğu site üzerinden etkinlikler düzenliyor ve diğer siyasi partiler hakkında beyin yıkayıcı biçimde altadıtıcı bilgiler veriyorlar. Bu şekilde PKK ve diğer terör örgütlerine de üye kazandırılıyor hatta yaşadığımız dönemde PKK'ya katılan üyelerin yegane buluşma platformu internet diyebilirim.

Unutmadan sosyal ağlarda yakaladığım birkaç video vatan, bayrak derken adeta izleyenleri isyana sürüklüyor, Birileri bu gibi şeylerin gerçekciliğini eleştirmeli artık! (Unutmayın gençler, Vatan Bayrak satılmadı satılamaz!)

  • Şahsi düşünceler


insanların kendine ait düşünceleri vardır bu düşünceler yer yer psikolojik sorunlara ve intihar girişimlerine sebebiyet verebilir. internet, psikolojisi bozuk insanların düşüncelerini yayınlayabileceği bir ortam olduğu için, psikolojisi bozuk insanların yazılarını, videoları, resimlerini paylaşan insanlarında psikolojisinde bozukluklar görülüyor. Karamsar bir hal alan gençleri, intihara kadar sürükleyebiliyor.

  • Ego tatmini


insanlar asla egolarını tatmin edemez, denerler ve yeni sınırlar oluştururlar ama asla egolarını tatmin edemezler. Günümüz gençlerinin ego tatmin ediş biçimide internete dayanıyor. Genenllikle facebook gibi sosyal ağlardaki takipci, sayısına göre gururlanan günümüz gençleri bunun bir marifet olduğunu düşünüyor. Özellikle facebookta bu şekilde bir çok üye toplamaya çalışan insanlar emellerine ulaşmak için saçmalamakta sınır tanımıyorlar.

Facebookta saçma sapan gruplar açıyorlar, arkadaşlarının hepsini davet et 100 kontör kazan, e-okula vereceğimiz şifreyle girip notlarını değiştir gibi akla mantığa sığmayan iyilikler :) vaad eden gruplar. inanılmaz beğeni alıyorlar.. Anlamadığım detay ise; bu gibi saçma vaadlere nasıl kanıyor bizim türkler?





Sükuneti boz

Yorum yap