Facebook ücretlendiriliyormuş

http://www.welt.de/multimedia/archive/00326/facebook_DW_Wirtsch_326705g.jpg

Facebook'un ücretlendirilmesi kariyerinde gerçekleştireceği son politikadır. Ve uzun bir süre içerisinde böyle bişeyin gerçekleşeceğini sanmıyorum.

  • Facebook'un çıkarları söz konusu;


Facebook'un ücretli olması demek, bütün sosyal ağ kullanıcılarının twitter gibi sosyal ağlara taşınması demektir. Facebook bu şansı twitter ya da başka sosyal ağlara vermez. Facebook'un ücretlenmesi ise, söylentilerden ötesi değil.

  • Facebook ne kazanıyor?


Facebook mali olarak nasıl bir çıkar içerisinde bilemiyorum ancak, dünyanın %70'i facebook kullanıcısı olma yolunda ilerliyor. Facebookta onca insan kişisel bilgilerini paylaşıyor ve bu bilgiler facebook yetkililerinin bazı pazarlama departmanlarına ya da polis gibi insanların güvenliğinden sorumlu birimlere verilmek üzere üstü açık bilgiler olarak hale hazırda bekliyor. Ve şu konuda iddiacı tavır alabilirim; Facebook bu otoriteyi yitirmemek için, kullanıcılarına muhtaç ve kullanıcılarına muhteşem bir hizmet sunuyor facebook'un ilerlediği yolda yaptığı maddi yatırımlardan haberdarsınızdır. Bu yatırımlar tekrar kullanıcılardan toplanılmayacak kadar büyük.

Facebook'ta Paylaş




Sükuneti boz

Yorum yap