E-postalarınızı yönetin

internet sistemi geliştikce ziyaret ettiğiniz site sayısıyla birlikte, hizmet aldığınız uygulama sayısıda arttı..

bu siteler ve uygulamalardan sürekli haber alıp olan bitenleri bilmeniz gerekmektedir. Değişen kurallar, yeni gelişmeler ve sizin haklarınız gibi birçok olaydan haberdar olabilmek için e-posta yolunu kullanıyorsanız e-postalarınızı düzenlemelisiniz.

E-posta servisleri içerisinde en yaygın olan Hotmail üzerinden devam edelim:

Gelen kutusu sizin anasayfanızdır gelen e-postalar eğer herhangibir ayar yapmadıysanız direkt gelen kutusuna atılır.

Gereksiz adlı kutu ise spam (istem dışı) gönderilerin atıldığı bi nevi çöp kutusudur ancak, bazen hotmail'le tam ilişkilendirelemiş gerekli postalarda bu kutuya gönderilebilir.

Taslaklar kutusuna yazdığınız gönderileri kaydedebilirsiniz. Ayrıca yazı yazarken olası bağlantı kopmaları ya da elektrik kesilmelerinde yazınızın havaya uçmaması için belirli aralıklarla buraya kaydedilir. Son olarak Gönderilmiş adlı kutu içerisine, karşı tarafa gönderdiğiniz e-postaların bir kopyasının atıldığını belirteyim..

  • Gelen gönderileri otomatik düzenleyin


aşağıdaki işlemin sonucunda gelen e-postalarınız oluşturduğunuz kutulara otomatikmen sıralanacaktır.

Diğer seçeneklere tıkladıktan sonra açılan sayfadan E-postayı klasörlerde otomatik olarak sıralayın adlı seçeneği bulun.

tekrar açılan sayfada yeni filtre ekleyin ve gerekli alanları dolduralım

Yaptığımız işlem şuna işaret ediyor: Gönderici adın'da "www.safagayret.tk" kelimesi geçen bütün e-postalar SafaDAN adlı yeni oluşturduğumuz kutuya gönderilecek.

Ayrıca yukarıdaki sayfada gönderen adı yerine gönderici adresi, konu gibi farklı seçeneklerde mevcut.

Bu şekilde ayarladığınız bir posta kutusunda, gelen gönderilerin birbirine girme ihtimali daha düşüktür. Artık sürekli posta aldığımız hizmetlerin gönderileri farklı kutularda toplanacak ve gelen kutunuzu işgal etmeyecek..




Sükuneti boz

Yorum yap