Medya düşmanı sözlük

Tahmin edeceğiniz gibi inci sözlükten bahsedeceğim.. Adamlar ilk çıktığında aslında bir radyoydu bunu kendileride hatırlamak istemiyor olacaklar ki; Unutturdular. inci radyo adlı bir internet radyosunda ortaya çıkan inciciler, daha sonra bir çok aşırı kimlik sorgulaması yapmayan (ücretsiz) platformlara yayıldılar. Ve en sonunda sozlukspot.com 'un sunduğu bedava sözlük hizmetini keşfedip ekşi sözlük formatına hiç uymayan bir sözlük ortaya çıkardılar..

Gün geldi devran döndü incicilerin sayısı git gide arttı peki bu adamlar gündeme nasıl oturdular?

Gündem Türkiye gibi bir ülkede Medya aracılığıyla belirlenir. Bunu farkeden inciciler medyanın demir taşı olan radyolar öncelikte olmak üzere birçok yayın organlarına sözde saldırı düzenliyorlar. Sloganları ve büsbütün kendileri küfür içeren bu saldırılar, saldırılan programa konuk olunarak düzenleniliyor. Tarihin Arka Odası, Teke Tek gibi TV programlarına sıklıkla saldıran sözlük üyeleri en son dün gece Okan Bayülgen'in sunduğu Disko Kralı adlı programa saldırdılar.

  • Saldırının gelişmesi;


iki hanım kız 15-20 dakikalık arayla programa telefon aracılığıyla sahte isim vererek bağlanıp sıklıkla dede ve inci kelimelerini sarf ettiler ikinci sözlük üyesi Okan Bayülgen için dizayn edilmiş bir sitenin adını zikr edip selam yolladı ve saldırı böyle son buldu.

  • Başarısızda oldular;


inci sözlük geçen haftalarda Serdar Gökalp'in facebook sayfasına saldırdı sayfa yöneticileri tarafından olaya erken müdaheleyle bastırılan saldırının üzerine, Sözlükçüler canlı yayına mesaj göndererek saldırıda bulundular ancak; başarılı radyocu olayı dinleyicilerine belirtmeden örtbas etmeyi başardı.

inci Sözlüğün bundan sonraki hedefleri bilinmiyor ancak bu dönemde piyasada kalmayı başaracakları ortada.

Yaptıklarının ahlaki açıdan doğruluğunuda buyrun siz eleştirin.




1 yorum:

  1. Bu konuda yalnız olmaman neyi değiştirir sorarım?
    Dilimiz, üslubumuz ya da dil bilgisi kurallarına kafayı bu kadar takman niyedir?
    Medyada gördüğüm yazım yanlışları bir, mantık hatası iki ve de konu(gündem) karmaşası üç olmak üzere çok canımı sıkıyor.
    Ancak kaçırdığın şey şu, incinin şu an için bahsettiğim ve senin değindiğin küfür konusunda, yapılacaklar listesinde bir planı ya da gereksinimi yoktur.
    İnci şudur: anlık-tepki-dışavurum-dış ses-muhalefet-demokrasi diyebilirim.
    Tamam demokrasi dediğimde ben de ingilizler gibi olalım isterim ancak öyle bir güçlü türkiye birey yapısının oluşması çok zaman alacaktır. Şu anki bireyler, toplum okumayan-yazmayan-dikkatsiz-özensiz ve kabadır.
    Bu sebeplerdendir ki, inci sözlüğün bireyleri küfür bilir ve küfrederler. Ancak konu başkadır, konu isyan etmenin kolaylığı ve isyanın birlikte ne kadar sonuç getireceğini algılamaktaki farklılık hissidir. Bu da bağımlılık yapıyor.
    İlerde aşılır mı bilmem, ama küfür türkiyenin 737863579. gerçeğidir. Bilmem ingilizceniz nasıl ama, benim çok iyidir ve kolaylıkla vidyolardaki söylenenleri anlarım. Size şu kadar söyliyeyim, amerikadaki aynı yaştaki bir çocuk veya genç, bizdeki aynı yaştaki çocuk veya gence oranla yüzde 200 fazla küfredebilir ve ediyor da.
    Ancak kendilerini ifade etme cesaretlerinin türkiyedeki tek örneği inci sözlüktür.
    Bugün bu sağcı iktidarla birlikte de türkiye yeni travmatik çocukluklara gebe kalmıştık, üstelik artan nüfus sebebiyle 3 çocuk katındadır.
    Korkunç bir hisle söylüyorum ki, yurdumdan ilerde gitmek zorunda kalmama sebep; çözülemeyen gösterilen onlarca sahte gündemimizle boğulmaktan sıkılmam olacaktır.
    İnci sözlüğü bu küçük ama etkili olumlu değişim yolundaki bir durak olarak görüyorum.
    Siz de öyle görürseniz, en azından benim gözlüğü bir takarsanız, beni anlamış olacağınıza inanıyorum.
    Gerisinde kanaat vermek gene ve her zaman sizin takdirinizdedir.
    İyi günler.

    YanıtlaSil