hepimiz Sosyal Medyayız

Yılların gırgırıdır şu 2 yıl öncenin internet anlayışı..

Ben ve benim gibilerden aileleri internette fazla vakit geçirdiğimiz için şikayetçilerdi. Bizi asosyal varlıklar olarak nitelendirirlerdi. Sonra işin içerisine oldukça sosyal olarak bilinen genç güzel kızlarda girince işin rengi değişti. Artık asosyallik bu mecranın plakası olamazdı artık daha güzel bir isim bulunmalıydı. Yapıldı da geçen yıldan bu yana kime hizmet ettiğini bilmediğimiz Sosyal Medya adı altında hepimiz saatlerimizi harcıyoruz. iyide yapıyoruz devam edelim, bişeyler öğrenip bişeyler öğretiyoruz çevremize katkıda bulunuyoruz kültürel değişikliklerin farkına varıyoruz. Ama anlamadığım bişey var niye daha önceler bu olayın adı asosyallikti?


  • Kadınlar




Girdiği her mekanı güzelleştirdiği söylenen kadınlar. Sonunda bu mecrayıda bizim elimizden almayı başardılar. iyide yaptılar.. Tabii ki şikayetçi değiliz, farklı bakış açıları geldi bu mekana. Zaten yeni nesil kadınlarda erkeksi tavırlar içerisinde hiçte düşündüğümüz gibi internette dantelli örtülere rastlamıyoruz buda bizim gururumuz oluyor biyerde :) kadınların da değişebileceğini öğrendik, öğrettik :)


  • Bloglar




interneti internet yapan unsurlardan biridir bloglar.. Kendi kendilerine bağırıp çağırırlar birilerinin o sesi duyması için numarasını çevirmesi gereklidir. www.safagayret.tk gibi onun haricinde arama motorları bile zor bulur getirir blogları.. Bunun sebebi ise herkesin farklı bloglama şekli olduğudur. Şimdi birisi merak edip Google'da "hepimiz sosyal medyayız" anahtarını aratacakta bu yazıyı okuma fırsatı bulacak.. olmayacak işler bunlar o yüzden seviyorum blogları insanlar herhangibir beklentiye girmeden araştırarak, düşünerek yazıp çizebiliyor. Tabii ki bunu yapmayanlarda var kopyala yapıştır bloglar mesela :) bulduğu herhangibir forum capsini kendi bloğunda yayınlayan bloogerlar.. Bu kopyalamayı herkes yapar, benimde alıntı yayınlarım var ama bunu abartmamak gerek. "Blog sahibinin fikirlerini yansıttığı sürece blogdur." Safa :)


  • Sözlükler




Aslında internetin sosyal medyası sözlüklerdir enazından ben böyle düşünüyorum.. sözlükler günün, haftanın, ayın olaylarını konuşarak alaycı bir şekilde tartışmalar yapabiliyor. Tartışma dediğim karşılıklı cevaplaşma değil zaten bu sözlük formatına aykırı.. tartışmayı şu şekilde yürütüyorlar: açılan konu başlığı mesela şu insanoğlu gerçekten aya ayak bastı mı sorunsalı insanlar başlık altında kendi fikirlerini ya da kendi bulduğu beyanatları yayınlıyorlar. Haklı bulanda oluyor haksız bulanda, küfreden de var şükreden de :) aslında bu adamlar gündemi değiştiriyor. Kimisi lafla tekmelemeye çalışsada inci sözlük bile okurları sayesinde ayakta kalıyor. Ben bu duruma karşı değilim. herkes bir sözlük açar kendi farkıyla sözlük furyasına katılmaya çalışır bu güzel bir durum Sosyal Medya adına.. ayrıca Gerçek Sözlük adlı sözlükte bende yazarım :) o kadar şey söyledik adı geçmese ayıp olurdu :)

Nitekim internet medyadır. Hemde Sosyal Medya :) bunu başlatan kadınlarmış gibi görünse de ayakta tutan erkeklerdir.

bu yazımı şu tweetten etkilenerek yazdım ama yazarken konudan saptığım söylenilebilir. :)




1 yorum:

  1. Yazınızı çok beğendim. Özellikle bloglar başlığı altında yazdıklarınız...

    YanıtlaSil