Kanal D ile tecavüz öğreniyorum seti

Dizi sektörü bambaşka bir şey ve günümüzde dizilere verilen önem eskisi kadar değil. Bu durum dizi senaristlerini daha dikkat çekici olaylar yazmaya teşvik ediyor. Yabancı dizi senaristleri genelde lezbiyen ilişkiyle istediği popülariteyi toplarken, Yerli dizi senaristleri bir dizi tecavüz ve enişte-baldız ilişkileri konusunda tırmanış yapıyor. Benim gözlemlerimin taraflı olmasındanmıdır bilmiyorum, Kanal D'nin yaptığı/yayınladığı diziler topluma ters ilişkilerle dolu. Ama bir o kadarda beğeni alıyor. Beğeniden kastım reyting, yazıma vesile olan en son ki fatmagülün tecavüz sahnesi tv'de ve internette izlenme rekorları kırıyor.

  • Toplum bunu seviyor


Sanırım toplumumuzun bu denli kurgulara hassasiyeti farklı. Bir çoğumuz çocuklarımızın tecavüz sahnelerinden, enişte-baldız ilişkilerinden kötü etkilendiğini düşünürken, geri kalan zihniyetin bu tarz dizilerden zevk aldığı ortada. Bu tespitim fazla destek bulmayacak biliyorum ama tecavüz sahnesi sevenlerde var. Ve kanal d verdiği hizmetle tecavüz severleri malzemesiz bırakmıyor.

  • Çocuklar soruyor arkadaşım!


Fatmagül'den başladık ordan devam edelim, bildiğiniz üzre çocukların cillop gibi uyanık ve ayakta olduğu bir zaman diliminde yayınlanan malum sahne çocuklarda haklı bir merak uyandırıyor. Özellikle her şeyi öğrenmek isteyen bilgiye aç çocuklar o sahneleri gördüğü takdirde etrafındakilere "bunlar ne yapıyor?" sorusunu sorabilir. Şimdi eş dost ne desin geçiştirmek için bir şeyler uyduracak. Daha sonra çocuk bundan etkilenip o geçiştirilen şeyin üstüne gidecek ve arkadaşları arasında denemeye çalışacak. Abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz ama yıllardır bunların esprisi yapılır, fıkraları vardır. Nitekim çocuk o yaşta tecavüzü öğrenmeye irdelemeye başladı. Kız ya da erkek, bu durum çocuğun gelişimini kötü etkileyecek. ya bu tarz filmlerin saatini değiştirin (tavsiye gece yarısı sonrası) ya da şu sahneleri biraz daha üstü kapalı(anlaşılmaz) çekin Sayın kanal d dizi sektörü!

  • internette yayınlasam sansürlenir


Yine konuyu internete getirdi diyeceksiniz ama işin bu boyutu da var. Daha önceki enişte-baldız ilişkileri yayınlayan diziler ve gündemimizdeki fatmagül tecavüzü RTÜK tarafından herhangibir yaptırım almadı. Gel gör ki Türk Telekominikasyon, internette sansürlemedik site bırakmıyor. Bir çoğunun sebebi: Ensest ilişkiye eğilim kazandırma, Toplum içerisinde davranış bozuklukları falan filan. Bu durumda kanal d'de izlediğimiz diziler masum görünüyor. Biri bu tezatlığa dur desin internetteki içeriği çocuklar izleyebilir diye sansürleyen zihniyet TV'de yayınlanan içeriği neden kontrol etmiyor.

TV'de apaçık tecavüz öğretirsen toplumu şu haberlere alıştırırsın:

  1. 12 yaşındaki kıza bir yılda 60 kişi tecavüz etti.

  2. 14 yaşındaki kıza 5 kişi tecavüz etti.


Yazmam için gaza getirenler:

  1. Nihat Genç'in "Biz filmlerdeki tecavüz sahneleriyle mastürbasyon yapmış nesiliz" sözü aklıma geliyor... http://twitpic.com/2pkdmu





1 yorum:

  1. Doğru.Kanal D'nin genellikle yaptığı dram dizilerinde bunlara rastlamak zor değil.ATV,Star,Show TV gibi kanallarında böyle dram dizileri bulamazsın.Çocuklar bunun esprisini yaparlar tabi,facebook sayfalarında bunların hepsini görüyoruz.Bir de yabancı dizilere derlerdi adamlar hep başkalarıyla çıkıyorlar diye,en azından onlar başkalarıyla çıkıyor.Bizim dizilerdeki gibi akrabalarıyla ilişki yaşamıyorlar.

    YanıtlaSil