Sosyal medya interneti yutuyor

WikiLeaks depreminden beri internet, son zamanlarda geleneksel medya da büyük yer alıyor.

Geleneksel medya teknolojinin gelişmesiyle daha iyi haberciliğe kavuşuyor ama asla yeterli olamıyor. insanlar sansasyonel haberlerin dışında sadece medya dan bağımsız insanların tanık olduğu haber içeriklerinede erişmek istiyor. Maalesef geleneksel medya bu konuda yeterli olamıyor. işte tam olarak burada sosyal medya gün yüzüne çıkıyor. Sosyal medya, içeriğini gazeteciler ve haber ajanslarının dışında medya dan bağımsız insanlardan elde ediyor.

Aslında tam olarak sosyal medya da her birey bir ajans görevini üstleniyor. Bir twitter kullanıcısı ya da facebook profili olan herhangibiri geleneksel medyanın haber dağıtım yetkililerine yakın bir rütbeye sahip. Her sosyal medya kullanıcısı istediği konuda istediği bilgiyi verebiliyor. Peki internet bu şekilde mi hayatını sürdürmeye devam edecek?

internet bir çok konuda dönemden döneme farklılık gösterdi. içinde bulunduğumuz dönem için konuşmak gerekirse internet sosyal medyaya hizmet vermekten yorgun düşmüş durumda. Sosyal ağlar o kadar popüler bir hale geldi ki artık internet eşittir sosyal medya gibi.

Mütemadiyen internet ilgili-ilgisiz iletişim için kullanılıyor. WikiLeaks, medyanın internette daha cesur olduğunun bariz göstergesi.

Asıl soruya gelelim Sosyal medya interneti yutuyor mu?

Şuan pek çok sitede Facebook, Twitter, Friendfeed, Digg tabirlerine rastlamak mümkün bu tabirlerin ortak amacı sosyal ağların birleşmesiyle meydana gelen sosyal medya da yer almak. Sosyal ağların önemi günümüzde o kadar yükseldi ki artık Tarayıcılarımızın açılış sayfaları arama motorları(Google, Yahoo, Bing vb..) değil Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar.  Bu da sosyal ağcılığın interneti yutmaya başladığına işaret.




1 yorum: