Ben seni ellerin ol diye mi dürttüm?

internetin yaygınlaşmasıyla sosyal ağlar(msn, facebook, twitter) insanların yeni insanlar tanımasına yardımcı bir kaynak gibi davranmaya başladı. Sosyal ağlar gerçek hayatta bir türlü sevdiğine açılamayanların bile sanal alemde onlarca kişiyi aynı anda idare edebileceğini gösterdi. Öyle ki artık bir bakıma sosyal ağlarda (a)sosyalleşmek, manita bulmaya çalışmak gibi karşılanıyor.

Anadolu insanının "bizim hatçenin gızını dağa kaldırmışlar" söylemlerinin yerini "nazifenin gızı fesbukdan dost bulmuş, kaçmışlar" söylemleri almaya başladı.

Bu olaylara paralel olarak evlendirme siteleri hizmete koyuldu. Tabii ki bu tarz şeyler sadece ülkemizde yaşanmıyor. Koskoca Victoria's Secret Meleklerinden Karolina Kurkova bile erkek arkadaşıyla Facebook'ta tanışmış.

Yani demem o ki; sosyal ağlar tanıştırma-kaynaştırma, evlendirme gibi büyük amaçların elçileri haline geldi. Tabii ki her aşk gibi bu aşkta da ayrılıklar kaçınılmaz.

Peki birbirini sadece internetteki bilgileriyle tanımış ve uzun süre internet üzerinden aşk yaşamış kişiler için ayrılık kolay mı?

Değil..

Yeri gelmiş sabaha kadar uyunmamış internette chat yapılmış, smsleşilmiş. Uykusuzluğa alışmış bir vücudu birden bire uykuya kazandırmak kolay değil. Kimi zaman saatlerce şarj cihazına bağlıymış gibi prizle kanka samimiyetine yakın bir ilişki sürdü adam/kadın internette tanıştığı manitası için. Üstelik yenilmez yutulmaz cinsten radrasyona maruz kaldı o kafa, sabahleyin işe/okula gideceğini bile bile.

Hem öyle bir kalemde "ayrlmlyz" smsiyle bitmez ilişki. facebook'u var msn'i var twitter'ı var. Aylar sonra bile arkadaşlık teklifleri gelebilir.

Bunları bir kenara atalım evlendirme sitelerine muhtaç abilerimiz/ablalarımız var. Adam kuruluyor labtobun karşısına, profil profil geziyor. Herkese aynı mesajı atacak kadar aptal değilse bir de sevgi dolu sözlerle alakalı forumlarda vakit geçirecek.

internetten manita yapmanın bile zorlukları var. Bu zorluklara katlanıldığı halde bir de manita düşürememek yok mu.. hepten yıkar adamı/kadını.

Biz pozitif düşünelim varsayalım düştü bir tane.. Buluşmak gerek değil mi? Henüz internette her şeyi yapamıyor insanoğlu ;)

Buluşacağız buluşmasınada beni beğenmezse kadın/adam? Fikirlerimle tanındım ben hadi fiziğimi beğendiremezsem? diye düşünür insan. Ve çoğu zaman bu düşünce yüzüne buluşulamaz ve internet aşkı olarak adamın/kadının geçmişinde kuytu bir yere kazınır pembe harflerle.

Gelelim asıl olaya; bu kadar yazdım bir mesaj vermeden çekip gitmek istemem, internette manita yapmaya çalışmayın arkadaşım! Gidin açılın sevdiğinize.

Aşk kağıda yazılmıyorsa sanal belleklere hiç yazılmaz mihriban.

Ama doğru bulduğum bir internet ilişkisi yok değil. Eğer ki gerçek hayatta ulaşamadığınız birini seviyorsanız tabii ki internet alternatif bir iletişim yolu. Bu da işi reele dökmek şartıyla.




Sükuneti boz

Yorum yap