Kimliğimin kaygıları

Kıçımın kenarı gibi oldu bu başlık :D değiştirmeyeyim kalsın böyle.

Niye kendi kaygılarım değilde kimliğinin kaygıları dersen, hiç kimse kartvizitine "ben kötüyüm" yazmaz. Salak mı niye yazsın?

Bak ortada olmadığı halde yedi "salak" yaftasını.. Peki hiç mi yok salak? var tabii ama artık onlar akıllı salaklar. Yani salak olduğunu kabul ederek yaptıklarına devam edenler. Neyse konudan çok saptık daha bir parağraf yazmadan.. Asıl konuya dönelim.

Kimliğimin kaygıları; kimliğim isterki dev bir şirketin yöneticisi olayım, o manken benim, bu mankende benim her gece feneri başka kızla söndüreyim. Ama bunlar olup biterken masum kalayım çevrem beni uçarı olarak nitelendirse de "parayı götürdü pezevenk" demesin. Ne bileyim "Adam çalıştı haketti lan" desinler mesela.

Mesela isterki kimliğim, bu yazım diyar diyar gezsin her yerde okunsun bir kariyerim olsun şu yaşta. Neler ister neler.. bu kimlik.

Ama hayat öyle mi? değil.

Hiç bir şey düşündüğün gibi gitmez. Yanlış anlaşılırsın falan ne bileyim. Böyle çok kez kafanı duvarlara, taşlara vurursun.

Peki kimliksiz olsak? mesela böyle hiç kimse bizi tanımıyor olsa ya da kendimize sahte bir kimlik oluştursak, bu kimlikle bağıra-çağıra her fikrimizi söyleyebilsek? çok güzelde olurdu çok iyide olurdu tamam mı. Mesela ekşi sözlük bu dediğim işi yıllardır gayet iyi yapan bir platform.

Ekşi sözlüğün dışında internet ağıda zaten bu işe hizmet ediyormuş gibi. Bir çok kişi ismini vererek ya da vermeyerek bir çok şeyi internette ulu-orta tartışabiliyor. Bu da internetin alt bir örgütmüş gibi görünmesine sebep oluyor. Ha zaman zaman bu örgüt örtüsünden kurtulmuyor değil. Ama hâla bir çok kişi internetin güvensiz ve ahlaksız olduğu kanaatinde. interneti faydalı kullananlar ve yaymaya çalışanlar ise bu ön yargılarla yaklaşanlara içten içe savaş veriyor.

Yani demem o ki; internet iyi bir şey.




Sükuneti boz

Yorum yap