Başlamayan her aşk sonsuzdur

Bir büyüğüm der ki; "aşk acısı bir sonrakini buluncaya kadardır." Ya bir sonraki olmayacaksa? işte o zaman baltayı taşa vurduğunun resmidir. Sonsuza dek bir acı oturacak bedeninin sol yarısında. Pek ağır bir yüktür o herkes bilmez.

Peki sonsuz aşk hangi durumda mümkündür? diye sordum kendi kendime. Tek mantıklı cevabım bu oldu; "başlamayan aşk sonsuzdur." Kimileri platonik der, isim farketmez o ya da bu şekilde iki tarafında râzı olarak başlattığı aşkların dışında kalan her aşk sonsuzdur.

Peki başlamayan bir şey nasıl sonsuz olabiliyor? diye sordum kendime, yanıtım şu oldu; "aşk istisnadır ve aşkı ayakta tutan hayranlıktır. aşktan evvel içten içe hayranlık başlar, bu hayranlık karşı tarafın pekte hoşuna gitmeyecek şeyler yapmanıza sebep olur ve neticesindeki teklif o'na cazip gelmeyecektir o büyük hayranlık düğüm olur kalır boğazınızda. bu acı sonsuzdur. o atmosferi, o ambiansı yakaladığınız her zaman iri bedeninizin sol yanı cansızdır, cansız olmak isteyecektir o acıyla." Kimileri hâla bu yüce şeye platonik der. ismin ne önemi var? mühim olan bu acının sonsuzluğu. Acı, unutulacak bir şey değildir, beyin erteler durur. Aşk, acınında sonsuzluğunda üstündedir, tek taraflı olan her şeydir. Haricindekilerse tiyatro.




Sükuneti boz

Yorum yap