Bilinçsiz kitap okumak vs. Bilinçsiz internet kullanmak

Bilinçsizden kastım, yapılan gereksiz eylemin getirisi olmadığını farketmemek, bilgi birikim kazandırmayan -sözde- kültürel ve sosyal faaliyetler.

Kitap okumak iyidir. Hatta ultra iyidir. Doğru ve bilinçli kitap okumak kişiye bilgi, beceri, deneyim ve davranış terbiyesi falan gibi bir yığın güzellik kazandırır. Ama yanlış kitaplar okumak kişinin kariyerini kötü etkileyebilir. Kitap seçerken kişi yaş, bilgi düzeyi gibi kriterler ışığında kitap almalı. Anlayamayacağı ya da daha kötüsü yanlış anlayacağı bir kitap okumak kişiyi yormanın yanı sıra yanlış yollara sevk edebilir.

Nitekim kitap yazmanın sayfalarca şartı yok. Raflarda gördüğümüz kitaplar her zaman feyz almamız gereken bilgili insanların kaleminden çıkmıyor. Felanda filan. Lakin ülkemiz için durum bu kadar mühim değil. Çok şükür kitap okuma eylemini sevmemenin yanı sıra nefrette ediyoruz. Bu konuda teşekkürü bizi bugünlere getiren büyüklere borçluyuz.

Gel Gelelim bilinçsiz internet kullanıcılığına, bilinçsiz internet kullanıcılığı kesinlikle sosyal medyanın eseri. Facebook'a ilk ayak bastığımızda kullanıcılar çok düzeyli ve bilgilendiriciydi. Bu durum 2009'un sonlarına doğru bozuldu. Ortalama aktif facebook kullanıcı (zeka)yaşı 13 ila 16 oldu. Günümüzde bu yaş çıtası adım adım aşağılara gitmekte.

Zincirleme Facebook üyeliği diye bir şey var. Aileden herhangibiri Facebook'a üye olur ve akabinde tüm aile Facebook canlısı haline gelir.Felaket tellalı gibin oldum bak.

Lakin her zaman bu böyle değildir. interneti, sosyal medyayı, facebook'u, twitter'ı gayet bilinçli ve gerekli kullanan insanlarda var. Bu azınlık internetteki içeriği insanların sağladığından haberdar. Okuduğu, izlediği, dinlediği her içeriğe doğrudan inanmak yerine önce kaynağı sorguluyor. Birden fazla medya aracından yararlanarak kendince teyit ediyor ve kişisel araştırmaları sonucu bilginin doğru olduğu kanısına varıyor.

"Paylaşımlarını beğen duvarındayım, Profil resmime yorum yap, ilişki durumuma yorum yap" gibi isteklerde bulunan tüm sosyal medya kullanıcıların en kısa zamanda beden ölümlerininde gerçekleşmesi ümidiyle, esen kalın.




Sükuneti boz

Yorum yap