hatunların efendi adam yerine piç tercihi

Ekşi sözlük'te 2004'de yapılmış bu tespite şimdi şimdi hak veriyorum.


Tarih boyunca erkeğin hep otorite, güç savaşı olmuştur. Hayvanda da insanda da. Çünkü kadın ilim-irfan sahibi olanı değil. otoriteri, güçlüyü seçmiştir (ısrarla bakınız: the quiet earth (1985)) Erkek bilinçaltı da kadının seçeneklerine göre şekillenmiş ve erkeği otoriter olma, güçlü olma hırsıyla yaşatmıştır.

etrafıma bakıyorumda nerede piç, nerede asalak erkek varsa çevreleri güzel hatunlarla kaplı. nasıl oluyorda birbirlerinden sigara otlananlar, birbirlerine ana-avrat-bacı küfür edenler hatunlar için çekici gelebiliyor?

ben şahsen efendi adam olmayı amaçlıyorum lakin bana göre efendi adam düzenli iş saati olan, mıy-mıy, yenilikten kaçınan, hoşgörüden yoksun, kafasına estiğini yapamayacak, gerektiğinde en çılgın, en macera dolu insan olamayacak değil. ama gerek medya, gerek toplum, efendi adamın profilini tekdüzeliğe mahkum olarak göstermiş, belkide hatunların efendi adama şans tanımayışı bu yüzdendir.

bu konuda şöyle farklı bir fikirde hakim; efendi adama şans tanımayan hatunlar basit hatunlar. (umarım öyledir. piçlere kaptırdığımız hatunlar basit hatunlardır) ve maalesef o kadar çoklar ki genellemelerde diğer(bilinçli) hatunlardan baskın çıkıyorlar.

bir diğer farklı fikirde bu genellemelerin (hatunların efendi adam yerine piç tercihi) sadece Türkiye hatunlarını kapsadığını öne sürmekte. Şayet böyleyse beyin göçüne Türk hatunlarınında katkısı var demektir.

ayrıca bakınız: Kızların gözünden erkek tipleri




Sükuneti boz

Yorum yap