Favori müzik arama motorlarım

Neredeyse hiç müzik download etmiyorum. Müzik profillerimden yararlanarak müzik dinliyorum. Ve zaman zaman müzik arama motorları beni memnun edemeyince diğerine geçiyorum.

Kendimce favori müzik arama motorlarımın sıralaması.

vk.com

Özünde VK, Pavel Durov adlı bir arkadaşın Ruslara özel Sosyal ağ (Facebook klonu) fikriyle ortaya çıkmış, çok kral bir sosyalleşme ortamı olmasının yanı sıra Müzik ve Video bileşenleriyle kendisine hayran bırakan bir sosyal ağ. Müzik yükleme hızı fevkalade, tıklıyorsunuz ve hiç takılmadan dinleyebiliyorsunuz. Ve konuyla ilgisi olmasa da Video bileşeni takdire şayan, uzun metraj bir film aratıyorsunuz, tıklıyorsunuz ve hiç takılmadan 360p+ kalitelerde izleyebiliyorsunuz.

VK'ye puanım 10/10

 

grooveshark.com

Yıllardır internette müzik arama motoru tavsiyesi istediğimde karşıma çıkan ilk seçeneklerden oldu Grooveshark. Lakin farklı bilgisayarlarda test ettiğimde karşıma sonuç olarak Grooveshark'ın fazla kasıntı bir web sitesi olduğu gerçeği çıkıyor. Mozilla Firefox ile adeta Bilgisayar oyunu gibi bellekte yer kaplayan bu uygulama, Google Chrome ile o kadar da tecavüzcü değilmiş gibi. Yüksek kaliteli müziklerden oluşan geniş arşivi bir çok hatasını telafi ediyor.

Grooveshark'a puanım 7/10

 

fizy.com

Fizy ile icadından beri çok düzeyli bir ilişkimiz vardı. Ta ki onun sadeliğini ve çevikliğini seven beni aldatıncaya kadar. Turkcell satın aldı mertlik bozuldu be ercan abi. Ayrıca MÜ-YAP'a da iyi şanslar. Tüm bunlara rağmen Fizy'ye, tee 2010'dan beri dinlediğim müziklerimi, listelerimi profilimde sakladığı için aldatılarak ayrılmış eski  sevgili muamelesi yapamıyorum.

Fizy'ye puanım 6/10

 

soundcloud.com

SoundCloud, kaliteli çizgisini hiç bozmamış, bizzat sanatçılardan eser toplayan ve harikulade bir embed mekanizması olan fevkalade bir web uygulaması. Lakin "müziği bizzat sahibi yüklesin" politikası yüzünden daha çok remixer ve DJ'lere hitap ediyor. Tüm bunlara rağmen SoundCloud candır can. Çok uzun zamandır kullanırım favori müziklerimi saklar.

SoundCloud'a puanım 9/10




Sükuneti boz

Yorum yap