Yeni şehir hastanesi son 4.xls

Hani bir Excel tablosu hazırlarsın (ya da sunu) bi tarafını beğenmez de kaydederken önceki de kaybolmasın diye isminin sonuna 2 yazarsın ya, devam filmi senaristi gibi. Dahası son yaptığının da üzerinde oynama yaparsın da bu yeni dosyanın adına 3 eklersin. Sonu gelmez bu düzenlemelerin ve beraberindeki isim zincirlerinin.

Kahramanmaraş Belediyesi de o şekil, önce yerli halkın "Sigorta hastanesi" olarak bildiği hastanenin adı "Yenişehir devlet hastanesi" yapıldı. Sonra bu hastane "çürük raporu" aldı ve Gaziantep'e 15 dakika kala mesafeye "Necip Fazıl Kısakürek Yenişehir Devlet hastanesi" yapıldı.

Halk otobüse binerken ne diye soracağını şaşırıyor. N. F. K. Yeni şehir devlet hastanesi'ne gidecek bir beyamca, "devlet hastanesinden geçer mi?" diye soruyor, otobüs kaptanı: "geçer beyefendi" diyor. Amca biniyor otobüse içinde bir kurt, "Yeni yapılan hastaneden geçer değil mi evladım?" diyor. Kaptan: "Geçer beyamca" diyor. Amca yine tatmin olmayınca: "Necip Fazıl Hastanesinden değil mi evlat?" diyor. Kaptan: "Geçer be amca" diyor.

Geçer geçmesine de hastaneye varıncaya kadar "ulan buraya kadar geleceğime battaniyeme sarılıp nane-limon içeydim daha iyiydi" minvalinde sözler söyler insan. Çünkü aynı istikamette Karacasu Kampüsü ve orada okuyan yığınla öğrenci var. Orada hastane yokken Karacasu kampüsüne gidecek otobüs sayısı belliydi, öğrenci belliydi. Şimdi öğrenci hastanın otobüsüne, hasta öğrencinin otobüsüne biniyor. Dolayısıyla Hastaneye giderken de gelirken de ite-kaka gidiliyor.

Allah afiyetinizi versin.




1 yorum:

  1. ertesi akşam/sabah bütün ksü öğrencisi o ortamdan hastalık kapıpta, n.f.k. da eğitimini devam ettirmese bari. sonra Allah muhafaza n.f.k. için, öğrencilere ders anlatmak için özel hoca da bulunmayabilir. :)
    hasta öğrenci, öğrenci hasta...

    YanıtlaSil