Dinden soğutmak tehlikeli ve günahtır

Şimdi şu şekilde bir şey var ki Usama Bin Ladin abi, sen terörist ve örgütsel yapılanma işlerinin temeline "islamı" oturtarak dünyaya diğer tüm müslümanları bir örgüte üye olmadan (çobansız) yaşamayan, terörist adayı -birey olamamış- bireyler olarak tanıtıyordun.

Çok şükür ki ben Usama Bin Ladin'in müslüman olduğuna inanmayanlardanım. Bir üstadım derdi ki "Amerikanın oyunu bunlar, kendi kendilerine düşman modeller oluşturup diğer inançlara çamur atmaya çalışıyorlar ve de başarılılar." tam olarak böyle konuşmasa da buna yakın bir şey derdi işte.

Şimdi başınızı biraz kaldırıp, etrafınızı kolaçan etmenizi isteyebilir miyim? Bakın bakalım henüz ölmemiş Usama Bin Ladinler var mı? ya da dinden soğutanlar?

Bana göre yasadışı (illegal) örgütler dinden soğutma potansiyeline en çok sahip olanlar. Şöyle ki, yasadışı örgütler kendilerine tamamen teslim olmuş müridlere ihtiyaç duyar. Bunu sağlamanın en kolay ve sağlıklı yolu da inanç sistemini güncellemektir.

Şimdi ben bunları yazmaya, sağımda duran ekrandaki haberi izledikten sonra başladım. Haber tam olarak şu, "istanbul'da karakola saldırıp kaçan 2 teröristten biri yakalandı."

Hani bu konuyla ilgilenip, Girdap filmini izlememişler varsa tavsiye ederim. "inanç sistemini kullanırlar" derken ne demek istediğimi daha iyi algılarsınız.

Şimdi her şeyi bir kenara bırakıp yılda 150 gün oruç tutan, 5 vakit namaz kılan, fakir ve yardıma muhtaçlara maddi manevi destekte bulunan bir terörist hayal edin. Yaşamına bu kadar iyi şeyler sığdırabilmiş bir teröristin bunların yanı sıra gayrimüslim (müslüman olmayan) çocukları, kadınları ve adamları gözünü dahi kırpmadan katlettiğini, kendisine benzeyen karakterler yetiştirdiğini de düşünün.

Ne oldu?

Müslümanlığın imajı lekelendi değil mi?

müslümansınızdır ya da değilsinizdir, hangi inanç sistemine gönül verirseniz verin fakat doğru kaynaktan yararlanın. Örneğin müslümanlığa gönülden bağlıysanız bırakın yasadışı örgütler ne biliyorsa onu yapsınlar siz Kuran'ı kaynak edinin. Hristiyanlığa gönülden bağlanacaksanız Papa'yı ya da mezhep liderinizi, kitabınızı kaynak edinin. Çapulcuların inanç sisteminizden yararlanmasına müsade etmeyin. Terörist adayı olmayın.




Sükuneti boz

Yorum yap