Facebook'ta genç arkadaşlar isminin yanına niye parantez içerisinde bir şeyler yazıyorlar? anlayan beri gelsin.
Hayır, bir üstad "(Sanal alemde) pazarlaya pazarlaya bitiremedik kendimizi" demişti. O cümle aklıma geliyor böyle şeyler gördükçe.
Sevmiyorum şu "Feysçiler"i ya.
Üstad aslında parantez içine 2. adlar koyulur facebook ayarlarından ad kısmına bakarsan 2. adınız diyo mesela hacı mehmet akıllı farz et onun 2. adı mehmet yani facebook şöyle yazıyor 2. ad kısımını doldurduğunda Hacı Akıllı(Mehmet).
YanıtlaSilAma millet 1. ad kısmına
Hacı Mehmet yaptığından 2. ada parantez içi oluyor.
Ama ben bi tane okmuştum güzeldi.
(Parantez İçi Okunmaz Gerizekalı :D) yazmış adam
üstad nasıl yazıldığını biliyorum. sorum niye temalıydı. senin cevabından anlıyorum ki, insanlar diğer insanları güldürmek için isminin yanına bir şeyler yazıyor.
YanıtlaSilevet bana göre de temel amaç "güldürmek" ama sanki biraz da "kendini pazarlama" iç güdüsüyle yapılıyormuş gibi. tuhaf ve endişelendirici geliyor bana.
yada ben tuhaf ve endişelendiriciyim. olabilir. bunu bir düşüneyim :D
bide bu gençler kendilerine piyasayız felan diyolar geçenki yaptığım espiri aslında oydu bknz :D
YanıtlaSilAdamın söylediği cümleye bak:
+Biz piyasa olduk olum
-Nasıl La?
+Beğeni sayımıza bak
-Beğeni sayısıyla piyasa olunuyorsa bizim "İT" de piyasa o zaman!
(Safa Adam haklı beyler dağılın! :D ) MF
(Buradaki İT cümlesi benim hayalimdeki konuşan kişinin köpeği k9 :D )
yani adam profilinde köpeğini paylaşmış ve baya bi beğeni almış. Şimdi Anladınmı ÜSTAD. :)
YanıtlaSilanladım üstad.
YanıtlaSilüstad ben bu konuları tartışmayı dahi gereksiz buluyorum bana facebook ve bütün bileşenleri zaten saçmalık olarak geliyor bu yüzden yaptıklarını da tartışma gereği duymuyorum safa üstad sen de bu görüşteydin facebook u aktif etmeden önce yanılıyor muyum?
YanıtlaSilfacebook hesabımı aktif etmeden önceki duruşumdan bir şey kaybetmedim üstad :) benim tartışmaya sunduğum şey gençler facebook gibi sosyal ağlarda niye kendilerini pazarlama gereği duyuyorlar?
YanıtlaSilsonuçta bir zaman sonra bu sosyal ağlarda yeğenlerimiz, çocuklarımız felan da cirit atıyor olacak. sosyal ağları kullansınlar, kullansınlar da kendilerini pazarlama gereği duymasınlar. zaten arkadaşı olan kişilerle iletişim kursunlar. "bilinçli sosyal ağ kullanımı" denilen şey de bunu kastediyordur herhalde.