Tıp fakültesine girmenin alternatif yolları: kadavra

Malumunuz YGS 2013 kapıda. Dershaneler tıklım tıklım. Herkesin hayalleri var. Doktorluk, mühendislik, mimarlık falan... Benim hemen her mesleği kaçırdığımda "neyse zaten"le başlayan yığınla motive edici (intihardan kurtarıcı) nedenim var.

Doktorluk mu? amaaaan puanım yetse de yazmadan 100 kere düşünürüm zaten. Ne o öyle arkadaşım sürekli organlarla, dertlerle uğraşıyorsun falan.

Mühendisliği hiç anma zaten, yıllarca etrafında bir tek dişi sinek bile olmuyor lan. O bölümde günler geçmek bilmez.

Tamam, mimarlıkta yığınla kız var ama ordan da mezun olunca sıkıntı başlıyor hemşerim, bina işlerinde hep mafya falan vardır. Eşini, çocuğunu düşünür durursun kafanda saç kalmaz dertten, hem efendi efendi işini yapıyorsun diyelim bir deprem olur, projen yerle bir olurken kariyerinin de içine sıçar. Müteahhit malzemeden çalar, gazeteler seni yazar.

En iyisi ev hanımlığı. Çek krediyi bastır parayı kestir malafatı. Bul bir doktor, mühendis ye iç seviş. Yok la düşündüm de ev hanımlığı da zor şimdi. Kim takip edecek o sabır sınayan kadın programlarını.

En doğrusu git bi form doldur, tüm organlarını bağışla, o formun aşağılarında "öldüğümde bedenimin (kadavra) bilime hizmet etmesini istiyorum." yazısı vardır, doldur kutucuğu imzala formu. Tut tıp fakültesinin yolunu. Avradını bellediğimin dünyasında.




Sükuneti boz

Yorum yap