"Adamlar yiyor ama çalışıyor"a hiç bakılmamış bir açı


Efenim şimdilerde her sokak köşesinde yakınan gençlere rastlayabiliyorsunuz. Dertleri "abi Avrupa'da kızlar teklif ediyormuş", "15 yaşlarında vurdurtuyorlarmış" gibi şeyler. Yani ortak kanıları, "Buradaki kızlar niye öyle değil? :(" Bu soruya kendimce yanıtlarım var,

Öncelikle biz ergenler hak etmiyor olabiliriz

"Adamlar yiyor ama çalışıyor"u bağlamak istediğim yer tam da burası, tamam onlar yiyor ama çalışıyorlar da, örneğin sürekli okuyorlar, yazıyorlar, doğru şeyleri tüketip (sadece yiyecek anlamında konuşmuyorum), boyuna üretiyorlar. Biz yavrum ne yapıyoruz biliyor musun? Futbol maçlarını takip ediyoruz, biraz daha efendiysek F1 yarışlarını falan takip ediyoruz, bir araya geldiğimizde hangi manken ne yapmış, hangi ferrari kaç basarmış bunları tartışıyoruz. Bir kültür faaliyet falan hak getire yani. E hal böyle olunca çalışmamış oluyoruz, çalışmıyorsak yiyemeyiz de aslanlar.

Sonralıkla o ergenler hak etmiyor olabilir

Şimdi yukarıda bahsettiğim şeylerin bilincinde birinin kendini araştırmaya, geliştirmeye, okumaya adaması önüne geleni "yiyebileceği" anlamına gelmiyor maalesef. Bu gayretlerin farkına varabilecek kızlar tanımıyor olabilir, yani etrafındaki kızların erkeklerden beklentisi "okusun, yazsın, araştırsın, kültürlü olmaya uğraşsın" olmayabilir. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey efendi adamlıktan cayıp piç olmak.

Kendimce uzun zamandır blog yazıyorum, az önce blog yazılarım ne kadar tepki almış diye baktım da, pek okuyucum yok. Demek ki toplumumuz okumayı-yazmayı pekte gönülden desteklemiyor.




Sükuneti boz

Yorum yap