Medium dediğin nedir ki?

Medium artık davetli kişilerden içerik almaya başladı. Twitter ve Blogspot projelerinde hatrı sayılır pozisyondaki bilgili, becerikli insanlar Medium projesini başlattı. Tam olarak çok yazarlı blog gibi bir şey olacak. Biraz Ekşi Sözlük biraz Blogspot biraz Twitter...

Ben de davetli kişilerdenim ve galiba davetli tek Türk de benim. Şu ana kadar benden başka Türkçe içerik yayınlayan olmadı. Sistemin şu an için kullanıcılara kapalı bölümünü print screenlerle izah edeyim.

medium-1

Öncelikle yazabilmek için yazmak istediğiniz konuda Kolleksiyon oluşturulmuş mu ona bakıyorsunuz. Şayet yazmak istediğiniz konuda kolleksiyon varsa o kolleksiyona (yazıyorsunuz) post gönderiyorsunuz. Kolleksiyon dediğimiz şey bildiğiniz kategori.

medium-4

Eğer yazmak istediğiniz konuda kolleksiyon (kategori) oluşturulmamışsa kendi kolleksiyonunuzu oluşturuyorsunuz. Kolleksiyonunuza katkı sağlayacak kişileri belirleyebiliyorsunuz.

medium-3

Yazı yayınlamak istediğinizde size bazı kolleksiyonlar öncelikli olarak öneriliyor. Katkı sağladığınız kolleksiyonlar da hem profilinizde hem de bu yazı yazma ekranında listeleniyor.

medium-2

Yazı gönderme ekranı minimal, sade ve hoş. Yazınıza istediğiniz kadar fotoğraf ekleyebiliyorsunuz. Bir tane tepe fotoğrafı ekleme imkanınız var ve diğer her paragrafınıza fotoğraf ekleyebiliyorsunuz. Yazınız içerisinde linkler ve Kalın, italik gibi stiller verebiliyorsunuz.

medium-5

Yazınıza tıklanma okunma ve tavsiye edilme istatiklerini görebiliyorsunuz.

medium-7

Profiliniz, yine sade ve minimal bir tasarıma sahip olacak.

medium-6

Profil linki Twitter profil linkiyle aynı oluyor. Sadece @ işaretiyle başlıyor medium.com/@safa gibi.




Sükuneti boz

Yorum yap