Anti feminizmin gizli şövalyeleri: Anneler

Yazının aslı
2015'te feminist bir yazımda "Kadın kadının kurdu" demek için ekosistemin temellerini anlamaya ve anlatmaya çalışmışım.

Hiç hesapta yokken feminizmi başarıya taşıyacak yol haritası çizdim.

Etçillerin genellikle otçul eti tüketmesinin sebebi ağız tadı falan değil. Etçiller, otçulları kolayca öldürebilecek ağız ve diş yapısına (silahlara) sahip. Aynı zamanda otçullar etçillere karşı koyabilecek donanımlara sahip değil. Bu sebeple otçullar, etçiller için kolay lokma.

Tüm bunlara bakarak canlıların kendi türlerini yememesinin sebebini avlanma zorluğu olarak görebiliriz. Aslan, sırtlan eti yerine geyik etiyle besleniyor çünkü sırtlan aslan için zayıf olsa da geyiğe kıyasla silahlı (dişli) bir av.

Aynı şekilde insan da bu sebeple insan eti yemiyor. Şüphesiz ki silah üretip kullanabilen bir canlıyı avlamak diğer avlanmalara kıyasla en zoru olacaktır. İnsanın bu sınırsız üreme hızına erişmesi de bu yüzden. İnsanı avlayan bir canlı yok. Bu yüzden insan ırkı doğanın dengesini bozuyor. Zaman zaman yaşanan felaketler ve savaşlar bile insan nüfusunun doğal orana inmesini sağlayamıyor.

Şimdi hiç alakası yokmuş gibi görünse de toplumun erkek egemen şekillenmesini bu tespitime dayandıracağım. Erkek kendi sınıfından canlıya (erkeğe) diş geçiremediğinden ya da diş geçirse bile bu süreçte yara alacağından, daha az enerji harcayarak yararlanabileceği bir alt sınıf (kadın) üzerinde egemenlik kurmuş. Kadın, annelik kozuna rağmen fiziksel güçten kaynaklanan bu sınıf farkını milyonlarca yıldır ortadan kaldıramamış. Hatta erkek egemenliğin devam etmesini anneler sağlıyor. Feminizm önce “Erkek dediğin öyle eşinin her dediğine olur demez. Gerektiğinde masaya yumruğunu vurup susturmasını bil” diye öğüt veren anneleri hedef almalı.

Sokak röportajı yaptım, insanlara evde kimin sözü geçiyor diye sordum. Çoğunlukla insanlar annelerin evi, ev halkını yönettiğinde hem fikir. Peki neden hala kadın ezilen cins? Bence bu işte bir yanlışlık var. Anneler oğullarını, başka annelerin kızlarını ezecek şekilde yetiştirmeye son vermeli.




2 yorum:

  1. Son paragrafa kadar yemlendim sayın yazar.ama son paragrafla birlikte sana hak vermeye de başladım.

    YanıtlaSil