"Herkes birbirinin kurbanı"

Birbirimizi rahat bırakmalıyız, annemizi, babamızı, eşimizi, dostumuzu, arkadaşımızı... dolayısıyla kendimizi de rahat bırakmalıyız. Ki çevremizdekileri rahat bırakırsak zamanla onlar da bizi rahat bırakabilir. Yaşadığımız gayriideal dünyada bile mümkün bu.

Maraton koşucusu, spor uzmanı, sosyolog, okur, yazar... on parmağında on marifet Tuğba Güneş ile çok tatlı bir röportaj yaptık. Röportajdan sonra yaptığımız sohbette "Herkes birbirinin kurbanı" ifadesini ilk kez duydum ve büyülendim. Tuğba Güneş yıllardır dilimden düşürmediğim "İnsan insanın kurdudur" klişesini çok daha kapsamlı bir kalıpla değiştirdi, farkında olmadan.

Tamamen plansız, ön hazırlıksız bir şekilde röportaj yaptık, ofiste güzel güzel sohbet ederken "Hadi biraz da kayıtta konuşalım" dedik ve Tuğba Güneş'in bilgilerini, fikirlerini kaydettik. İlk röportajımızı yaşam koçluğu çerçevesine sıkıştırdık bu yüzden üzgünüm, toplumsal ruh durumumuz hakkında doyurucu, şaşırtıcı bir sohbetti fakat Tuğba Güneş'in hakim olduğu diğer konular üzerine de konuşmak için sabırsızlanıyorum. Umarım önümüzdeki günlerde tekrarlayacağımız kamera karşısında pek konuşulmamış çarpıcı konular hakkında da röportajlar yapacağız.



Anti Natalizm, Merkezinde spor olan bir hayat, Veganizm, Feminizm gibi konularda da kah felsefik kah gündelik sohbetler edeceğimiz ihtimali bile heyecan verici. Öyle umuyorum önümüzdeki günlerde çok daha fazla röportajlar yapacağız. Tuğba Güneş gibi insanlar iyi ki var :)




Sükuneti boz

Yorum yap