Geleceğe dönük PC edinmek

Bilgisayar(PC) alacağınız vakit karşınıza oyun için pc, iş için pc gibi kriterler çıkar. Siz pc alırken kullanacağınız alanı göz önünde bulundurmalısınız. Mesela içerisinde oyunlar barındıracak bir pc alırken donanımlar içerisinde yüksek ibreli Ekran kartı ve RAM bulunmalı.

  • Oyun bilgisayarı


Oyun bilgisayarı maliyet bakımından en yüksek hacimli bilgisayarlardır bu tür bir pc edinirken dikkat etmeniz gereken donanımların başında ekran kartı yer alır. Ekran kartını ne kadar yüksek teknolojili (DDR bakımından) ve ne kadar yüksek kapasiteli (GB bakımından) alabiliyorsanız o kadar yüksek almalısınız. Tabii ki sadece ekran kartı değil, ekran kartınızla işbirliğinde çalışabilecek Anakart ve RAM'de önemlidir.

  • iş bilgisayarı


iş bilgisayarlarıda çalıştıkları alanlar içerisinde farklılıklar gösterir mesela bir grafiker, pc edinirken oyun bilgisayarına yakın ölçekte bir pc alacaktır. Ama grafik değerlerden uzak, sadece kayıt ve internet işleri yapacak birisi için gayet düşük maliyetli ve düşük teknolojili bilgisayarlar kurulabilir. internet ve kayıt işlemlerini hemen her bilgisayar gayet güzel bir şekilde yapabilir. Bu bakımdan sistem özellikleri 2 çekirdek işlemci, 2 gb(DDR2) RAM, 512 mb ekran kartı ve bu sistemi düzgün bir şekilde çalıştıracak anakartı olan her pc bir iş bilgisayarı niteliği taşır.

  • Geleceğe dönük bilgisayar edinmek


Geleceğe dönük tabirinden kastım güncellenebilen, eklemeler yapılabilen bir bilgisayar. Bu durum için bilgisayarın en önemli parçaları sırasıyla Anakart ve işlemcidir. Piyasada bulunabilen(özel olmayan) bir anakart ve bu anakarta uygun (en az 4 çekirdek) bir işlemci edinilmelidir. Böyle bir alışverişin faydası, ilerde kullanılan yazılımların(proğramların) kapasitesi(içeriği) arttığı takdirde sisteminize yeni RAM, Ekran kartı gibi donanım takviyesi yaparak az maliyetle donanımsal sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.




Sükuneti boz

Yorum yap