coder olma yolunda ben

Günümüze kadar desktop proğramlama dillerinde azda olsa eğitim alarak belli bir seviye yazılımcılık kariyeri yapmayı başarmıştım ama benim asıl merakım asp.NET ve PHP alanlarına ağırlık basıyor. Malumunuz wordpress php ile oluşturulmuş bir alt yapı ve bu alt yapıyı her wordpress kullanıcısı kendince geliştiriyor. Bende dün gece ihtiyaca uygun bir şeyler geliştirmeye çalıştım. Aslında yazılımcılık açısından pek bir değeri yok ama PHP alanında eğitim almadığım gözönünde bulundurulursa dün akşam geliştirdiğim kod kayda değer. Gelelim kod'a ve kullanımına..
[php]<a title="Google'da arat: <?php the_title();?>" href="http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1024&bih=575&q=<?php the_title();?>"
target="_blank"><img src="http://safagayret.com/b/wp-content/uploads/2010/11/google_icon.png"
alt="Google'da arat" width="18" height="18" /></a>[/php]

Kodun tam olarak görevi: yazınızın başlığını google'da aratmak bu ne işimize yarayacak derseniz; yazınızın google'da aratılması sizin özgün başlıklar çıkartabilip çıkartamamanızın bariz göstergesidir. Hatta sizin yazınızı daha sonra alıntı yapanlarda google arama sonuçlarına takılır ve okurlarınız tarafından bir kez daha saygıyla anılırsınız :)

Kodun geliştirilebilecek olması da göze alınmalı. Değerli SEO büyüklerim google paremetlerinden yararlanarak daha geniş seçenekli bir arama modülasyonu geliştirmesi söz konusu.

Sözün özü: eğitimini almadığım halde PHP ile aramızda bir yakınlaşma oldu. Umarım bu iş birlikçilik ilelebet devam eder :)

Bunun dışında bloğun sol üst köşesinde değişken bir biçimde sözlerimi yayınlayan modülü ben yapmadım ancak varolan kaynağı az-uz bilgimle güçlendirdim. Yani bu blog henüz eğitimine başlamadığım dillerde bile bilgi dağırcığı kazandırmaya müsait. ileriki dönemlerde buna benzer kod geliştirmelerine devam edeceğim. Kim bilir belki birgün Code Developer diye anılırım :)




Sükuneti boz

Yorum yap