Bilişim günleri

Okulumuz değerli bilişim bölümü öğretmenleri(sağolsunlar) belli başlı zamanlarda okulumuza kendini ıspatlayabilmiş uzmanlar davet ediyor.

Bu davetler sonucu okulumuz bünyesinde gayet yararlı seminerler, konferanslar düzenleniyor. Bu  yazımda bu seminer ve konferanslardaki eksiklikleri dile getirmeye çalışacağım. Zira bugün düzenlenen Adem AKTEPE ile Asp.NET & SQL Server seminerinde idari eksiklikler göz önündeydi.

  • Teknik alt yapı


Seminerlerde teknik alt yapı problemi sık yaşanmıyor ama yaşandığı takdirde büyük sıkıntılara yol açıyor.

Teknik alt yapı(ses ve görüntü) iyi olmadığı vakit katılımcılar seminerin içeriğini anlamakta dahi zorluk çekiyor. Ses & Anfi sistemiyle birlikte projeksiyon konumu gayet dikkatli ayarlanmalı.

  • idari strateji


Malumunuz lisede seminer ya da konferans oldukça zor. ilgili-ilgisiz bir çok kişi seminere katılabiliyor tam olarak bu sırada idari gücün acizliği meydana çıkıyor. Oldukça geniş bir salonda seminer veriliyor.. konu bilişim ama muhasebe finansman sınıfları da seminere katılıyor. Muhasebe finansman sınıfları bilişime ilgili olmadıkları için seminerlerde sıkılıyor ve kendi aralarında muhabbet etmeye başlıyorlar. Katılımcılar arasında bu tarz kentleşmeler anlatıcının yerli-yersiz dikkatini dağıtıyordur. Anlatıcı dışında diğer katılımcılarında dikkatini dağıtan ilgisiz katılımcılar seminere zorla getirilmemeli. isteyen, ilgili olanlar seminere katılsa salon dolmaz ama katılanlar bilgi-birikim kazanır. idare bu konuyla yakından ilgilenmeli.




Sükuneti boz

Yorum yap