Fizy'e erişmek imkansız değil!

Fizy'i benim kadar özleyen var mıdır bilemiyorum. Aslında özlediğim Fizy'den çok fizy listelerim. Malumunuz bu listelere erişmek hiçte zor değil. Hotspot Shield gibi programlar sadece fizy'e değil birçok yasaklı hizmete erişmenizi sağlar ama Hotspot Shield tarayıcınız içerisine reklamlar atar ve ister-istemez rahatsız eder. Buna dayanarak Hotspot Shield tarzı uygulamaları tavsiye etmiyorum. Proğramsız bir şekilde fizy'e girebilecek, listelerinizi güncelleyebileceksiniz.

Bunu proğramsız bir şekilde yapacaksanız ya Mozilla Firefox proxy eklentilerini kullanacaksınız(tavsiye edilmez) ya da Google Chrome'a entegre edilmiş aşağıda açıklayacağım yöntemi uygulayacaksınız. Tabii ki Google Chrome bilgisayarınızda kurulu olmalı.

start chrome.exe --user-agent="googlebot/2.1 +http://www.google.com/bot.html)"

yukarıdaki komutu başlat/çalıştır ya da Windows tuşu + R yolunu izleyerek açılan metin alanına yapıştırıp Enter yapıyorsunuz ve Google Chrome açılıyor açılan Chrome'un adres satırına fizy.com yazarak fizy'e erişebilir ve eskisinden farksız Fizy'yi kullanabilirsiniz.

"Komutu bi türlü çalıştıramadım" diyorsanız bu kısayolu masaüstünüze indirip kullanabilirsiniz.

dipnot: Komut satırıyla açtığınız Google Chrome fizy dışındaki siteler için pekte sağlıklı olmayan sonuçlar verebiliyor bunun için Chrome'u kapatıp yeniden açmanız yeterli olacaktır.

Taşınabilir Fizy!


Yine yukarıdaki yöntemden yararlanarak Taşınabilir(portable) fizy geliştirdim. Bu adresteki rar dosyasını klasöre çıkartarak fizy.bat dosyasını çalıştırmanız yetecektir. internet bağlantısı olan her bilgisayarda Fizy'e erişebileceksiniz.
5 Ocak 2012 akşamı gelen not: Download linkleri ölmüş ve yedek kültürü olmayan bir kardeşiniz olduğumdan mütevellit proje buharlaşmış. Neyse ki(en azından şimdilik) fizy'e erişmek için türlü uğraşlar vermemiz gerekmiyor.




Sükuneti boz

Yorum yap