Kendime not; Başarılı ol!

içinde bulunduğun durumu her zaman bir başkasının perspektifinden izleyebil. "Ne yapıyorum lan ben" diye sorgulaman seni deli değil yenilikçi yapar.

Karekterli ol! her şeye "tü kaka" deme ama seçici olmasını da bil. insan gibi yaşa diğer insanlara her zaman muhtaç olduğunu unutma , unutturma kendine.

Bir hayalinin yerine gelmediğinde o hayalden caymasını bil. Olmayacak işi üstelemek pes etmekten daha zararlıdır.

Kesinlikle sabit gelirinle sabit giderlerini karşılayabileceğin bir kadınla tanışana dek aşık olma.

iş ahlakın olsun, esnek prensipler çemberinde sabit gelir dışında iş(takım) arkadaşlığı, iş veren memnuniyeti gibi hususlarda akıllıca politikalar izle. "Bu işi ben mi yapacam yea" deyip işten kaçma.

iş hususunda branşlaş ama branş dışı işleri elinin tersiyle itme, şeyine mi yapışacak yapıver.

Etrafını yeterince eleştir, yeterince çıtasının üstüne çıkma zira yapıcı olmayan her eleştiride potansiyel düşman kazanırsın. Düşmandan korkma ama düşmana vakit ayırıp olağan yaşamından ödün vermekten kork, kaçın.

Mesai saatleri içerisinde resmi bir üslubun olsun ama abartma ortama ayak uydurmasını bil.

Eğer insan gibi bir gelecek istiyorsan sosyal fobik tavırlardan kaçın. Girişken ol neyseki şimdilik en büyük eksiğin bu. Küçük ya da büyük yeni eksikler, kusurlar edinmekten kaçın.

Yaptığın işleri noktası noktasına olmasa da özneleri belirtecek kadar blog tut. Blogun erişime açık ise, yaptığın yayınlara hemen herkesin erişebileceğini unutma ona göre yaz.

Alternatif fikir ve plan yapma hususunda kendini geliştir. Hiçbir şey planlandığı gibi gitmez, planın sarpa sarmaya başladığında kafanı ellerinin arasına alıp kendine küfretme! ikincil, üçüncül planları devreye sok. Hiç olmadı işi ertele.

Gerektiğinde işini ertelemesini bil, dar vakitlere geniş işler/projeler sıkıştırıp yarım yuvarlak işler yapma. Özel hayatına tecavüz etme.

Her şey etrafındakilerin ne düşündüğü değildir ama etrafındakilerin "adam" sözüne yüklediği anlamlara kulak ver. Toplumun anladığı adamlıktan uzaklaşma. Adam ol!

iş ve özel hayatta ast üst ilişkilerine hakim ol. Kimlere boyun eğip kimlere arz ve taleplerde bulunabileceğini iyi gözlemle. Üstlerin ricalarını uygun üslupla karşıla. Tüm iş arkadaşlarınla iletişimin olumlu olsun.

iş hayatında özel hayata kıyasla daha cesur ol. (Özel sektör düşündüğün için)Özel sektörün ayrıcalıklarından faydalanmasını bil. Yer yer büyük kozlar oyna, fakat standart yaşamından ödün vermemek için hep bir kenara sabit gelir garantile.

işini sevmeye çalışma, sevdiğin işi yap!

iş verenlerin ve olası proje talepleri için her zaman sana ulaşabilecekleri bir kapı arala. Günümüzde GSM ve E-posta bu hususda en doğru kapı seçenekleri ama zamanın ne getireceğini bilemezsin.

Zamana ayak uydur.

Ailene gereken vakti ayır. işsiz olmamak için eşsiz olmana lüzum yok.

Gelir gider hesaplarını iyi yap. Kredi kampanyaları arayışına girme. Krediyle borç ödeyemezsin en iyi ihtimalle ertelersin.

Başarının ne olduğunu her fırsatta sorgula. Boş şeyler uğruna gayret sarfetme.

Başarılı ol!




Sükuneti boz

Yorum yap