Ya sandığımız kadar düşman değillerse?

Yıl 2012, bugün.

Uyandım. işedim. elimi yüzümü yıkadım.

Gittim. simit, poğaça aldım eve geldim.

Mutfaktan çay alıp odamda karnımı doyururken "Caanım ülkemde ne olup bitiyor?" diye haberleri okuyayım dedim. Şehit vermişiz. Yine.

Yemin ederim kaç şehit verdiğimizin önemi yok. Bir şehitte, bin şehitte aynı.

Hangi kandırılmış zihnin bedeni bu dünya dan gönderiyor abimi, kuzenimi, kardeşimi, babamı, eniştemi, dayımı, amcamı, komşumu?

PKK üyeleri

Ne diye kandırılmış bunlar?

PKK'nin ideolojik yapısı Marksizm-Leninizm[6], Maoculuk[7] ve Apoculuk'tur[29]. Abdullah Öcalan, PKK'yı "Kürt proleter devrimci hareketi" ve "ulusal kurtuluş mücadelesi" olarak tanımlamıştır.[30]



Ulusal kurtuluş diye yaşadığı(ekmeğini yediği, suyunu içtiği) ulusla savaşıyorlar.

Bence buraya kadar bir gariplik yok.

Algıladığım garipliğe şimdi değiniyorum,

PKK ya da ismi farketmez, bunlar ne zamandır faaliyet gösteriyor? 1978 yılından beri. Kime karşı faaliyet gösteriyor? Türkiye vatandaşı ve ordusuna karşı. Hâla gariplik yok değil mi?

işte gariplik, niye hâla soyunu kurutamadık bunların?

bunlar bir avuç pis, pasaklı, disiplinsiz çapulcular değil mi?

Medyaları, kitle iletişim, ulaşım imkanları mı var? Nasıl ki hâla bünyelerine yeni üyeler katabiliyorlar?

Nasıl ki şanlı ordumuz, istihbaratımız bunların mesken tuttuğu dağları yerle bir etmiyor? rakımı deniz seviyesine indirgemiyor?

"Askerimiz açısından savaşa el verişsiz, engebeli şartlar"ı neden aksine çevir miyoruz? oralar bizim topraklarımız değil mi? bizim atalarımız tarih evvelinde oralar içinde canını ortaya koymadı mı?

Çıksın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Muhalefetimiz, Ordu liderimiz oraları dümdüz edeceğiz. Dağları elimizdeki imkanlarla bombalayarak, döverek deniz seviyesine indirgeyemezsek denizi oraya götürüp dağları su altında bırakacağız, olmadı betonla, harçla kapatacağız. gibi iddialı laflar etsinler. (ki aslında sadece birkaç baraj projesi bile PKK üyelerinin canını sıkacaktır) Ülke çapında Hane başına 5TL zorunlu ülke sınırı koruma vergisi gibi uyduruk bir adla vergi istesinler. Sonu deprem vergilerine benzemesin ama. üstelik vatandaşın keyfine de bırakmasınlar, bankalar, elektrik, su faturaları üstünden alsınlar o parayı. Ve iddilarını yerine getirsinler!

Ülkemizin! doğusuna seferler turlar başlatsınlar, o dağ başlarını kentleştirsinler.

Ne yaparlarsa yapsınlar ama 1978'den beri ülkemizin başına musallat olan bu çirkeflere karşı kesin, iddialı, cesur kararlar alsınlar. Yani sözüm doğrudan AKP'ye ya da önceki iktidarlara ya da muhalefete değil. Sözüm genel olarak bu ülkenin gidişatını belirleyen herkese ve dolayısıyla iktidara, muhalefete, orduya...

y-a-p-m-a-d-ı-l-a-r!

y-a-p-m-a-z-l-a-r!

Yapmazlar abi, çünkü ara sıra şehit vermezsek, içimiz cız etmezse, ülke liderleri "bıçak kemiğe dayandı" demezse Ülke liderine de gerek kalmaz, zamanla ordu liderine de.

Yani bu konuda bu kadar kesin bir ifade kullanmak istemezdim ama Otuz yıldır şu sorun çözülmüyorsa ülke yönetimi (iktidar, muhalefet, ordu büyükleri) çözmek istemiyor olabilir. Bu PKK itleri bize düşman oldukları kadar ülkemizi yönetenlere düşman olmayabilir. işte bütün gariplik bu.




Sükuneti boz

Yorum yap