Sütçü imam

Vatanımızın işgaliyle Kahramanmaraş'a yerleşen, vatandaşın namusuna el uzatan taşkın Fıransız askerlerine (o zamanki Fransız askerlerine) ilk "dur!" diyen atamızdır.

Bir nevi ülke çapındaki kurtuluş savaşımızın ilk taşını atandır. Türklerin Kurtuluş Savaşında Kahramanmaraş'ın (O zamanki adıyla Maraş'ın) önemini bilmeyen cahiller "sütçü imam" ismiyle alay ediyorlar.

Öyle ki üniversite küçümseme yarışında sırf ismine bakarak "Sütçü imam Üniversitesi mi? hahaha, ne oluyorsun mezun olunca? sütçü mü imam mı?" denilebiliyor. Bir yerde okumuştum, öğrencilerini ders çalışmaya teşvik etmeye çalışan öğretmenler "böyle giderse Sütçü imam üniversitesini kazanırsınız" gibi şeyler söylerek cehaletlerini ortaya koyuyorlarmış.

insan azıcık düşünür ya, koskoca üniversiteye bu isim veriliyorsa alay etmeden önce bir araştırın bakalım ne yapmışta bu saygıyı haketmiş o ismin sahibi?

Özet olarak: Kahramanmaraş'ın Hasan Tahsin'idir Sütçü imam.

bir makam sahibi olsaydım makamımın arkasında Sütçü imam portresi olurdu.

Ayrıca Sütçü imam üniversitesi, 2010 yılında yapılan Akademik performans araştırmasına bakarsak Türkiye'deki seçkin üniversiteler arasındadır.

Ayrıca bakınız:




Sükuneti boz

Yorum yap