Karşılık vermeyiz, gücümüzü test etmeyin!

Gezi Protestolarından ne öğrendim biliyor musunuz?

Halkın %50'den ibaret olmadığını, %50 dışında kalanların da ifade özgürlüğünün olması gerektiğini ve %50'yi evde zor tutanın Başbakan değil taraflı medya olduğunu öğrendim. Medya gerçekleri gösterse o %50'nin büyük bir kısmı protestoculara katılacağını öğrendim.

Ak Partiyi körü körüne, sorgulamaksızın destekleyen örgüt mensuplarını saymazsak hatrı sayılır bir kitle Gezi Protestolarıyla başlayan direnişte polisin orantısız şiddet uyguladığına ikna olursa önümüzdeki seçimlerde oyunu Ak Parti'den yana kullanmayacaktır.

"Halka inelim" gibi bir gaflette bulunmayalım. Halk, olayları internetten takip eden, gerçekleri görenlerden aşağıda değil. Medya ahlaksız, taraflı.

Medya (özellikle televizyon) bu gezi direnişindeki gerçekleri sakladı. Hatta bazen saklamaktan da öte bir ahlaksızlık göstererek çarpıttı, yanlı gösterdi.

örnek olarak, "Çevreci eylemciler(!) Türk Bayrağını yaktılar." 2. link

Bunları not edelim, medya kışkırtıcıların, şiddet yanlılarının tarafını seçti. Bunu unutmayalım.

Peki muhafelet? Muhalefet çok mu temiz?

Muhalefet direnişi kendi aleyhine çevirmeye çalışmak dışında, eziyet gören protestocuları halkı zulümden kurtaracak etkin bir yol izlemedi.




Bu yüzden Muhalefet'e oy veya prim kazandırmamalıyız!

Şunu da ısrarla belirtmek istiyorum, anadolu halkı protestoları (yani sadece bu gezi için olanı değil, genel olarak tüm protestoları) anarşist, terör yanlısı bir hareket olarak algılıyor. Protestonun anayasal bir hak olduğundan habersizler.

"Anayasa'nın 34. maddesine göre herkes izin almadan, silahsız ve saldırısız gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir."

Provokatör demek istemediğim için yazımda TDK'nın önerdiği Kışkırtmacı, Kışkırtıcı tabirlerini kullanacağım.

Gezi'de, Ankara'da, Antalya'da, Hatay'da tüm Türkiye'de protestolara destek veren arkadaşlardan tekrar tekrar rica edelim, kışkırtmalara kanmayın. Şiddete başvurmayın. Böyle bir günde şiddet, karşıya olduğundan çok sahibine zarar verir. Kışkırtmacılara kanıp şiddete başvurdukça medya'nın, şiddet yanlısı devletin, polislerin eline koz vermiş oluyorsunuz. Polisin tutuklamak için mazereti/bahanesi olmuş oluyor.
şiddetsiz direniş

Sivil ya da Askeri Darbe ummayalım!

Özellikle darbe, kutuplaşma, iç çatışma tecrübesi olmayan genç kuşak darbeyi basit bir şey zannediyor. Bunun önüne geçelim, gençleri yanımıza alıp anlatalım. Darbe ilimi, ekonomiyi 10-15 yıl geriye çeker, iç çatışmaya zemin hazırlar. Eğitim imkanlarımız daha kötüye gider. insanlar aç kalabilir, işkenceye maruz kalabilir. Darbe asla istenmeyen bir şey olmalı!

Darbe olmadan da bu baskıcı, özgürlük kısıtlayıcı, şiddet yanlısı devletten kurtulabiliriz. Demokrasiyi kullanarak. (Seçimlere ne kadar kaldı bilmiyorum) Sandıklar kuruluncaya kadar özellikle bu gezi direnişinde devletin, polisin yaptığı hukuksuzlukları Ak Parti seçmenine sabırla, efendice izah etmeliyiz.

Ak Partiyi seçim aracılığıyla hükümetten indirmeyi hedeflemeliyiz!

Ha şunu da unutmamalıyız ki, şu an ki muhalef partiler fikrimize tercüman olamadığı için sokaklardayız, yani bizi iyi ifade eden bir siyasi parti kurmalıyız. Ve doğruları göstererek ikna ettiğimiz Ak Parti seçmenini yeni siyasi partimize kanalize etmeliyiz.

Bu partiyi kurarken çok dikkatli olunması gerektiğini biliyoruz. Ama nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini bırakalım bu direnişini destekleyen, siyaset eğitimi almış Siyaset bilimciler planlasın.

Kendi medya organlarımızı kurarak da yeni siyasi partimize destekçi çekebiliriz.

Bu direnişte hayatını, gözlerini, sağlığını kaybedenlerin Türk Bayrakları yakmadığını, parklarda oturup kitap okuduğunu, gitar çaldığını halka sabırla izah etmeliyiz.

O yüzden delillerimize şaibe karıştırmadan, delillerimizi arşivleyen bir ekip oluşturmalıyız.




tekrar tekrar belirtelim, bu direnişin sonunda beklediğimiz Türkiye hoşgörü, ifade özgürlüğü, özgürlük sembolü olmalı.

unutmayalım,

sakin kal ve polisle çatışma direnişe devam
sen gelme

Ve Kahramanmaraş'ta direnişe destek vermek isteyenlere çağrımız var,

https://www.facebook.com/events/555004784543306

Toplanma Yeri: KAHRAMANMARAŞ
Eylem Alanı: Yeni Yapılan Park/Kıbrıs Meydanı

Nasıl bir protesto planlıyoruz?

Sloganlar ve pankartlar olmayacak
çünkü slogan atmaya başlarsak olay bir yerden sonra siyasete dönüşüyor. bu direniş bir başka siyasi örgüte prim kazandırmamalı. bu toplumsal, sivil bir faaliyettir SİYASİ BİR ÖRGÜTE MÂL EDİLMEMELİ.

Muhalefet de devletin suçuna ortak!
muhalefet "protestolarda gaz bombalarıyla müdahale edilmemeli" deseydi gezi'de taksim'de o kadar kardeşimiz astım krizlerine girmezdi. muhalefet gezi direnişinde devletten çok da farklı bir politika izlemiyor.

politik görüş,
ırk,
inanç,
ayırt etmeden TÜRK BAYRAĞıMıZ altında TÜRK BAYRAĞıMıZA yakışır şekilde dostça ve kardeşçe protestomuzu yapacağız.

Protesto esnasında ya da sonrasında ASLA Türk Polisiyle karşı karşıya gelmeyeceğız.

ASLA TÜRK POLİSİNE TAŞ ATMAYACAĞIZ. HAKARET ETMEYECEĞİZ, SLOGAN SAVURMAYACAĞIZ. DiĞER HERKESE, HER ŞEYE YAPTIĞIMIZ GİBİ TÜRK POLiSiNE KARŞı DA DOSTÇA VE EFENDiCE BiR TAVıR TAKıNACAĞIZ.

lütfen protestoya yanınızda politik görüş, ırk, inanç belirten eşyalarla gelmeyin. PROTESTO ESNASINDA VE PROTESTO SONUNDA ELiMiZLE KOLUMUZLA SiYASi GÖRÜŞ BELİRTEN HAREKETLER YAPMAYACAĞIZ. dediğimiz gibi bu direnişte muhalefetin tavrı devletinkinden pek farklı değil.

FENERBAHÇELisi,
GALATASARAYlısı,
BEŞİKTAŞLıSı,
TRABZONSPORLusu,
ATEiSTi,
TÜRKÜ,
KÜRDÜ,
ÇERKEZi,
LAZı,
APOLiTiĞi,
AKPLiSi,
CHPLiSi,
MHPLiSi,
...
bugün OMUZ OMUZA olmalı.

HER NE KADAR GELENEKSEL MEDYA, haberlerine KONU ETMESE DE DEVLET ŞU AN PROTESTOCULARI BOMBALAYARAK insalık SUÇU işliyor.

VE EN Önemlisi, ASLA PROVOKATÖRLERE prim vermeyeceğiz.

ASILSIZ HABER, DUYURU Yapmayacağız.

Sadece Gezi Parkı için değil!
Gezi Parkı'nda hiçbir taşkınlık yapmamasına rağmen yaralananlar için!
Geleceğimiz için!
Halkımız için!
Reyhanlı için!
Şehitlerimiz için!
ifade özgürlüğümüz için!
Haklarımız için!
Türkiye Cumhuriyeti için Türk Bayrağını AL GEL!

Ve ayrıca olayları takip etme amacıyla oluşturduğum bir listem var, takip etmek isterseniz.






Sükuneti boz

Yorum yap