24 Haziran: Ülke elden gider mi?

Ülkemi seçim atmosferindeyken sev(e)miyorum, kutuplaşmalar artıyor, aynı hanede bile insanlar birbirini kırıyor. Ne için? x partisi, y partisi için.

Ön bilgi: Beni iyi tanıyanlar "politika tanımaz" sınıfında görür, biraz tanıyanlar "sosyalist" olarak görür. Aslında ben tüm ideolojilerden, camialardan, cemaatlerden, partilerden nefret ederim.

Değer mi, insanın insanı x partisi ya da z kişisi için kırması? Bütün fanatik seçmenlerin düşündüğünün aksine, hiçbir siyasi parti ülkemizi kökten iflasa götüremez ve yine hiçbir parti ülkemizi ilahi bir ihtişamla kalkındıramaz.

Neyi seçiyorduk?


Oy pusulası, fotoğraf kaynak: ntv.com.tr

Bu seçimi siyasiler halka doğru düzgün anlatamadı. Hala sokakta seçim hakkında iki kelam konuşunca kimsenin neyi nasıl seçeceğimizi anlamadığını görüyorum. İzah edeyim. 24 Haziran'da iki farklı oy kullanacağız biriyle bizi mecliste temsil edecek milletvekilini seçeceğiz, bu oy tekrarlanmayacak. Diğer oy ile yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk başkanını seçeceğiz, bu oy ilk turda çoğunluk sağlanmazsa tekrarlanacak. Yani birçok kişiden duyduğum plan işlemeyecek. Diyorlar ki ilk turda milletvekilliğinde x partisine oy vereceğim, ikinci turda y partisine. Böyle bir şey mümkün değil. İkinci tur yalnızca başkan seçimi için yapılacak.

Hangi parti ülkeyi batırır?


X partinin fanatiklerine sorarsak, Y partisi ülkeyi batırır, Y partisinin fanatiklerine sorarsak Z partisi ülkeyi batırır.

Gerçekte hiçbir partinin, 100. yılına merdiven dayamış Cumhuriyet kazanımlarını kökünden kazımaya gücü yetmez. O konuda rahat olun. Evet bu seçimde başkana çok fazla yetki veriyoruz, adeta yasama yürütme ve yargı organı tek kişinin elinde olacak ama bu halk keriz mi kardeşim, hangi siyasetçi başa geçerse geçsin ülkemiz gerçekten ciddi bir tehlikeyle yüzleşirse, yeni başkan direksiyonu uçuruma çevirirse meclis ve halk gerekeni yapar.

Gelecekten notlar


İktidar kim olursa olsun büyük bir ekonomik kriz bağıra çağıra geliyor. Bu, yeni iktidara mal edilemeyecek kadar köklü ve eski bir bela. Umarım yeni başkan kim olursa olsun bu kriz canavarıyla baş edecek güçte bir kurmay ekibe sahiptir.

Özetle ülkenin hiçbir yere gittiği yok, sandığa gidin oyunuzu kullanın. Fanatizmden kimseye fayda gelmez.




Sükuneti boz

Yorum yap